Να στείλετε μήνυμα
Μας ελάτε σε επαφή με
allen wang

Τηλεφωνικό νούμερο : +8618921231356

WhatsApp : +8618921231356

Η προσφορά και η ζήτηση του φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου σφίγγουν

February 20, 2023

Η προσφορά και η ζήτηση του φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου σφίγγουν
Σαν δύο κύριες κατευθύνσεις των μπαταριών δύναμης, οι μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου και οι τριαδικές μπαταρίες λίθιου είναι διακυμάνσεις και ανταγωνίζονται η μια με την άλλη κατά τη διάρκεια των ετών.

Αρχική το 2016, η κρουαζιέρας σειρά έχει γίνει η εστίαση της προσοχής και έρευνα των διάφορων ηλεκτρικών κατασκευαστών οχημάτων. Για έναν χρόνο, η τριαδική μπαταρία λίθιου με την υψηλής ενέργειας πυκνότητα και η ισχυρή διάρκεια ζωής μπαταρίας έχουν γίνει ένα γλυκό κουλούρι το καθένα στα μάτια. Η εισροή του κεφαλαίου και η ισχυρή πολιτική υποστήριξη έχουν κάνει πολύ πρόσφατα-προστιθέμενο σίδηρο λίθιου να φωσφοριήσει τα προγράμματα είτε μη απασχόλησης είτε έχουν αναστείλει, περιερχόμενος σε μια περίοδο υπερχωρητικότητας που διάρκεσε για αρκετά έτη.

Εντούτοις, αρχικός το Φεβρουάριο φέτος, η τιμή του φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου, το υλικό καθόδων των μπαταριών φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου, άρχισε ένα κύμα να φτάσει έξω. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ελέγχθηκαν από την επιχειρησιακή αντιπροσωπεία, σ' όλο το Φεβρουάριο, η μέση τιμή του εσωτερικού φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου ασφαλίστρου δύναμη-τύπων αυξήθηκε από 37.000 yuan/τον τόνο τον Ιανουάριο σε 41.000 yuan/τον τόνο. Από το χθες, η τιμή έχει ανέλθει σε 43.000 yuan/τον τόνο.

Κρινοντας από τις πληροφορίες που μαθαίνονται από τις πολλαπλές πηγές, η αύξηση τιμών του φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου προέρχεται από τη μετάδοση της αύξησης τιμών του προς τα πάνω ανθρακικού άλατος λίθιου πρώτης ύλης που άρχισε στο τέλος του περασμένου έτους αφ' ενός (με μια ορισμένη καθυστέρηση) αφ' ετέρου, προέρχεται από την προς τα κάτω μπαταρία δύναμης. Οι εγκαταστάσεις και οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επανακτήσει τη συνειδητοποίησή τους της ασφάλειας και του χαμηλότερου κόστους των μπαταριών φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου, το οποίο έχει επιφέρει μια σημαντική αύξηση στην απαίτηση προϊόντων.

Γίνεται κατανοητό ότι όχι μόνο το πρότυπο 3 τέσλα, BYD Han και Shenzhou Wuling Hongguang μίνι και άλλα τοπ-πωλώντας πρότυπα στην αγορά αρχίζουν να χρησιμοποιούν τις μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου, μερικές παραδοσιακές επιχειρήσεις αυτοκινήτων, όπως Changan, Dongfeng, SAIC, κ.λπ., να έχουν επίσης τα πρότυπα. Άρχισε να φέρνει τις μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου.

Musk τέσλα CEO που ταχυδρομείται επίσης στο πειραχτήρι πριν από λίγο καιρό ότι θα αύξανε τη χρήση των μπαταριών φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου λόγω των ανησυχιών για τη ικανότητα παραγωγής νικελίου.

Στην πραγματικότητα, εκτός από τα πλεονεκτήματα στο κόστος και την ασφάλεια, οι κατασκευαστές μπαταριών δύναμης έχουν συνεχίσει να αλλάζουν στις τεχνολογίες έρευνας και ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, όπως η τεχνολογία ΚΠΜ (Κοινή Πολιτική Μεταφορών) της εποχής Ningde και η τεχνολογία μπαταριών λεπίδων BYD, οι οποίες προκάλεσαν επίσης το πρόβλημα της σύντομης απόστασης σε μίλια για τις μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου. , Έχει επιλυθεί σε κάποιο βαθμό, και έχει ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του στην αγορά.

Επιπλέον, πολλοί επαγγελματίες και βιομηχανικοί αναλυτές έχουν αναφέρει ότι πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων και εργοστάσια μπαταριών τώρα έχουν ανακαλύψει ότι ο πυρήνας της ανάπτυξης των ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να μην είναι η κρουαζιέρας σειρά, αλλά η ευκολία της φόρτισης. Εάν η χρέωση μπορεί να είναι τόσο κατάλληλη όπως ανεφοδιάζοντας σε καύσιμα μια ορισμένη ημέρα, η κρουαζιέρας σειρά δεν είναι τόσο σημαντική.

Η εστίαση έχει μετατοπιστεί από τη διάρκεια ζωής μπαταρίας στη χρέωση. Αυτή τη στιγμή, πώς να μειώσει τις δαπάνες και να αυξήσει την αποδοτικότητα έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξει οικονομικά έχει γίνει μια περισσότερο ανησυχία για τους κατασκευαστές μπαταριών και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Το φτηνό και ανθεκτικό φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιου δίνει έμφαση στην αξία του. Το ερευνητικό στοιχείο από τα όργανα τρίτων δείχνει ότι αφού πέρυσι, ο ρυθμός ανάπτυξης της απαίτησης για το φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιου έχει ξεπεράσει αυτόν των τριαδικών μπαταριών λίθιου, και το μερίδιο αγοράς έχει αυξηθεί βαθμιαία.

Νωρίτερα, μια έκθεση που παρουσιάστηκε από την ομοσπονδία των ενώσεων μεταφορών ανέφερε ότι η απαίτηση για τις τριαδικές μπαταρίες λίθιου στην αγορά έχει μειωθεί από το υψηλότερο 76% στο πρώτο τρίμηνο του περασμένου χρόνου σε 48% το Δεκέμβριο, ενώ το φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιου στο ίδιο χρονικό διάστημα το ποσοστό της απαίτησης αυξήθηκε από 23% σε 41%.

Στην πραγματικότητα, εκτός από τη νέα αγορά ενεργειακών οχημάτων, η δίτροχη αγορά οχημάτων και η αγορά ενεργειακής αποθήκευσης, που είναι δημοφιλέστερες στα προηγούμενα δύο έτη, έχουν παράσχει επίσης μια σημαντική αύξηση στην απαίτηση για το φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιου.

Μερικοί επικεφαλής επαγγελματίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου είπαν ότι το μεγάλης κλίμακας ξέσπασμα της απαίτησης σε ένα λίγο χρονικό διάστημα έχει αιφνιδιάσει την επιχείρηση. Οι διαταγές κατά τους τελευταίους μήνες είναι πλήρεις, και η μηχανή έχει υπερφορτωθεί. Στην πραγματικότητα, υπήρξαν μερικά μέσα αναφέρουν το Φεβρουάριο φέτος ότι πολλές εγκαταστάσεις φωσφορικού άλατος σιδήρου επικρατόντος λίθιου έχουν αναστείλει τις αναφορές και έχουν σταματήσει τις εξωτερικές διαταγές.

«Μια τέτοια κατάσταση της σφιχτών προσφοράς και της ζήτησης μπορεί να συνεχιστεί για κάποιο διάστημα.» Μερικοί επαγγελματίες είπαν ότι πολλές εγκαταστάσεις φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου έχουν κάνει πραγματικά τα προγράμματα επέκτασης, αλλά η νέα ικανότητα δεν έχει απελευθερωθεί τόσο γρήγορα, και μπορούν να πάρουν αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην πραγματικότητα, η παραγωγή του φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου τον Ιανουάριο φέτος έχει αυξηθεί κατά 342,7% έναντι του περασμένου χρόνου, που φθάνει σε 20.630 τόνους, που είναι η υψηλότερη αξία στην ιστορία, αλλά ακόμα δεν μπορεί να ικανοποιήσει την προς τα κάτω απαίτηση. Οι πραγματικές αποστολές μερικών κύριων επιχειρήσεων, όπως Defang νανο και Bitterui, είναι μεγαλύτερες από την παραγωγή, και ο κατάλογος έχει μειωθεί σημαντικά.

Η βουίζοντας ζήτηση στην αγορά για το φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιου έχει προσελκύσει επίσης τη συμμετοχή διαγώνιος-βιομηχανίας μερικών χημικών επιχειρήσεων. Το Φεβρουάριο φέτος, το πυρηνικό διοξείδιο τιτανίου της Κίνας ανήγγειλε ότι θα επένδυε 12,1 δισεκατομμύρια yuan στο όνομα του θυγατρικού ασιατικού τιτανίου της για να χτίσει ένα πρόγραμμα με μια ετήσια παραγωγή 500.000 τόνων του φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου. Εντούτοις, αυτή η λειτουργία της επιχείρησης προσέλκυσε την προσοχή της ανταλλαγής και κλήθηκε να εξηγήσει την ορθολογιστική ικανότητα των διασυνοριακών προγραμμάτων.